Monday, November 30, 2009

:::Penang:::~IntenSif beRmuLa keMbaLi~

salam iduladha buat semua..
pagi karang dlm jam 8 lebih aku akan bertolak ke penang dan akan bertapa di sana selama kira2 3 minggu..
well,it's time for me to concentrate on my study..
inilah perkara rutin setiap tahun menjadi student USM dimana hujung tahun saja,mesti menghadirkan diri,ambil unrecorded leave, dan pergi menghadapi kelas,lecturer,peperiksaan berterusan kt sana...dan jika gagal hadir,student tak dibenarkan ambil exam Final bulan 4, 2010 nanti...
..dan dah 2 tahun aku cenggini..aku harap,aku akan dpt belajor dgn rajin dan bleh hadapi FInal nanti..ekekke...
tahun ni betul2 cabaran buat aku..dahlah Final 1st year tempohari aku ditimpa sakit jantung(blockage)..namun alhamdulillah,aku LEPAS.
2nd year ni pulak semangat aku betul2 HILANG...trauma tak hilang lagi smpi hari ini..
aku jdi malas,xde semangat,rasa mcm nk extend,nk drop paper,semua ada... :(
heran betul aku..
Ya Allah,aku mohon semangat dariMu..berilah aku kekuatan utk belajar dan cari iLmu,..Amin.

nak ke Penang ni pon mcm2 cabaran ada..semalam aku baru amik Alfa aku di workshop sebab repair ekon(cooling coil KONG!) dan lebur rm9**.haritu awal tahun compressor Kong.tapi aku tau hasil kerja tangan si Ah Hong dgn Ah Keong Ricambi Auto tu(workshop panel ALfa yg x brapa jauh dr umah aku-Top jgak wshop dia ni). Adatlah...pakai konti,kena la spare duit,dan insyaAllah aku tak akan keciwa sikit pon,malah aku makin sayang TwinSpark aku tu.

dan semalam juga aku ajar wife aku cara2 nak YM.sebab bleh aku YM ngan dia sepnajang aku xde,sebab Laptop pon dh ada dua.wife aku mmg buta mende2 IT nih.Tapi xpe,aku dh ajaor dia btui2,dan insyaAllah,aku tak akan boring spjg 3 minggu aku xde,sbb aku still boleh berhubung dgn dia.
APA?SAYANG???of couse la aku SAYANG giler kat bini aku tu...ekekke...dan insyaAllah juga,dpt arrears gaji besok,aku beli tudung Hajaba ker,Ariani ker kat dia..suka benor dia tudung tu.ekekke..aku pon suka...memang lawa..dia pon rasanya dh beli dekat 7,8 helai dh tudung2 tu..dh beratus2 duit dia abih..LAntak le..janji dia happy.
dia happy,aku pon happy...hehehhe..

yang paling aku sedih,motor aku terpaksa ditinggalkan..memang mula2 cadang nk bawak..nk ride ke penang.tapi mikiorkan skrg musim Ujan lebat je hari2,ishhhh..bior le tinggal.aku tinggaikan kan pd adik aku si Azuan utk jaga..

Okaylah..kt Penang nti biasala..aku nk jumpa rakan2 PMC aku,dan juga kawan baik aku si Mizan yg dah mula mengeshoot dgn body kamera yg baru dibelinya, EOS 7D..tunggu...aku dtg.

ciow.

4 comments:

jiMs said...

selamat belajar bro...!! aku ni ntah la bila nak start balik aku punya M.A yg dah lama berkubur tu.. hehehe

gbone said...

sambung je bro...amik kesempatan koje gomen..aku ni pon dh terlewat..thn lepas baru mula...

Abang Ben said...

good luck bnag...

miezanz said...

gud luck bro... nanti aku jenguk bro kat sana...